Трети семинар по проекта

На 19 май 2022 г. беше проведен третият, последен семинар по проекта „Дари плазма – Дари живот на трима“, одобрен от Програма Европа 2021 на Столична община. Това стана възможно с активното участие на ръководството на Националната спортна академия, като доц. Георги Драганов съдейства с изпращането на петима доброволци – Виктор, Анатолий, Никол, Цветан и Шеввал, както и с логистична подкрепа.

В информационния семинар участваха студенти, преподаватели и служители на академията, като с тях беше коментирано даряването на плазма и лечението с плазма. В семинара се включиха заместник-кметът на Район „Студентски“ – Атанас Горов, Ани Тодорова, зав. ОСДКС в общината, а също и Кристиян Кръстев, представител на втория партньор по проекта – Първа Частна Математическа Гимназия.

Изключително важно беше участието на Димана Георгиева, която е капитан на женския национален отбор по баскетбол. Тя, заедно с Боян Георгиев, който е дарил три пъти плазма, обясняваха от личен опит процедурата плазмафереза.

В зала А3 бяха представени филми за донорите и за лекарите, които лекуват с плазма, беше обсъдено създаването на Мрежа за подкрепа на лекарите в Район Студентски и други актуални теми, свързани с лечението на КОВИД-19 и постковидния синдром.

На всички присъстващи бяха раздадени информационни материали, изработени по проекта.

Сдружението изказва още веднъж благодарност на на ръководството на академията за проявеното гостоприемство, на Деница Медарска и Боян Георгиев – доброволци на сдружението, на доброволците от НСА и на Димана Георгиева.

Мненията и заключенията, изразени в материала, не представляват официално становище на Столична община.

Трети семинар по проекта