Втора информационна среща – в НСА

На 22 май 2022 г. в мултифункционалната зала на Националната спортна академия се проведе втората среща от информационната кампания по проекта „Дари плазма – Дари живот на трима“, който се изпълнява от Сдружение „Лечение на КОВИД-19 с реконвалесцентна плазма“. Проектът се финансира от Програма „Европа 2021“ на Столична община и се изпълнява с двама партньори – Район „Студентски“ и Първа частна математическа гимназия.

В срещата участваха двама от рекордьорите по даряване на плазма в България – Станислав Захариев и Емил Пенджуров, дарили по 8 пъти плазма, Здравка Лозанова, дарила 2 пъти и доброволци на сдружението. Бяха показани филми за даряването и лечението с плазма. По време на срещата мнозина от присъстващите на спортното събитие на НСА видяха за първи път пулсоксиметър и си премериха сатурацията.

С много от присъстващите бяха обсъдени проблемите по даряването на плазма, последствията от КОВИД-19, лечението на постковидния синдром, бяха раздадени информационни материали, изработени по проекта.

Мненията и заключенията, изразени в материала, не представляват официално становище на Столична община.

Втора информационна среща – в НСА