BulgarianEnglishRussian
BulgarianEnglishRussian

6-месечно пътешествие в страната на здравословното хранене

Ако сте на 65 и повече години и ви е грижа какво слагате в стомаха си, ви каним да се включите в проект, свързан с хранене, което е индивидуализирано и адекватно на вашето здравно състояние/ придружаващи заболявания, възраст, физическа натовареност и пр.
Проектът „Нутриуел“ има грижата да създаде меню, съобразено с хранителните предпочитания и финансовите възможности на всеки участник, като препоръча по-здравословни хранителни навици за всеки участник, улеснява обменянето на рецепти, (включително и организиране на съвместно приготвяне на храна), така че повече хора да се върнат в социалната си среда.
За тази цел от участниците ще се събират анонимно данни за хранителни режими, придружаващи болести, здравен статус, на базата на които ще се препоръча хранителен режим, базиран на здравословен начин на живот. Ще се генерират рецепти за всеки участник в зависимост от неговите предпочитания към вида кухня – българска, гръцка и др. Ще се организира съвместно приготвяне на храна на хора, които имат подобни хранителни режими. На базата на събраната информация Изкуственият интелект ще генерира хранителни режими за хора с дадени заболявания, включително наднормено тегло, както и за здрави хора, които ще бъдат разпространени към по-големи общности.
Накрая ще бъде създадена платформа, която да се ползва от хора в цяла Европа и където всеки може да намери своя здравословен режим на хранене.
Проектът ще продължи няколко месеца – в началото и в края ще бъдат направени безплатно кръвни изследвания на участниците и с тях ще поддържат връзка специалисти по хранене.
Първата среща по проекта е на 29 май 2024 г. – сряда – от 14 часа, на ул. Сердика 1. Ако някой има интерес и желае да получи повече информация, нека да се обади на телефон 0898 780 380.
Ние ще се погрижим вашия хранителен режим да стане по-здравословен и съобразен с индивидуалните ви нужди и състояние!

Прочети също