BulgarianEnglishRussian
BulgarianEnglishRussian

Шампионът Станислав Захариев дарявал плазма “тихичко”

Най-изненадващо на 26 януари Станислав Захариев, който е член на ФБ групата на Сдружението, съобщи, че е дарил плазма за ОСМИ път! Както писа Катя Андреева (дарила 4 пъти плазма) „Правиш добро тихичко и кротичко“, той е стигнал върха на планината тихомълком и на финалната черта информира общността на дарителите, както и всички останали, които й се възхищават.

Без преувеличение, това е събитие, защото няма друг човек в България, който е дарил 21 сака плазма. Нашите шампиони, които продължават маратона, са Димитър Йонов и Тома Баятев – дарили 6 пъти плазма.

Какво сподели Станислав Захариев: “Във всяка тежка ситуация, човек трябва да търси някакви позитиви. Един позитивите от „Ковид кризата“, за мен беше, че успях да даря плазма осем пъти и в този процес се запознах със страхотни хора 🙂. Специални благодарности на екипа на НЦХТ София, за професионализма и човечността, на администраторите на групата „Дари плазма“ и Сдружение „Лечение на Ковид-19 с реконвалесцентна плазма“, за непрестанните усилия да свържат дарителите и нуждаещите се и на всички дарители с който се запознах ( и с тези който не успях 🙂), че дариха частица от себе си за доброто на непознати. Бъдете здрави 🙂 П.С. надявам се, че не съм пропуснал някого 😉 П.С.2 След 3 месеца продължавам с даряването, този път на тромбоферези“.

Прочети също