BulgarianEnglishRussian
BulgarianEnglishRussian

Фондация “Признание” продължава да подкрепя студента, препоръчан от сдружението

Пламен Пенчев, студент по медицина в Пловдивския университет, ще продължи да получава стипендия от младата семейна фондация “Признание”. През изминалата година Пламен постигна много добър успех, което е условие фондацията да продължи да го подкрепя. И не само – предвид инфлацията стипендията му ще бъде увеличена. Това съобщи Георги Момчев, председател на Управителния съвет на фондацията, на среща с Пламен  и председателя на сдружение “Лечение на КОВИД-19 с реконвалесцентна плазма” д-р Павлина Михайлова, която се състоя на 22 февруари 2023 г. в сградата на ЕВРОМАРКЕТ Груп. 

Както мнозина знаят, точно преди две години Симона Красева от Шумен, доброволец и съмишленик на  сдружението, се обърна с молба да се помогне на 18-годишния Пламен, също от Шумен, който въпреки тежките социални и семейни проблеми, е успял да издържи успешно приемните изпити в Пловдивския факултет по медицина.

УС на сдружението се запозна с Пламен, когато той учеше и работеше на 2 места като санитар, за да се издържа.  Впоследствие УС се свърза с фондация “Признание”, която повярва в Пламен и неговата мечта да стане неврохирург и реши да му отпусне стипендия. Оттогава всяка година Пламен се отчита пред фондацията с все по-добър успех, участия в международни научни форуми, публикации и др. 

Днес Пламен посвещава много време и на изучаването на немски език, защото иска да специализира в Германия. 

 

Прочети също