BulgarianEnglishRussian
BulgarianEnglishRussian

Трети семинар по проекта от Програма “Европа 2021”

На 19 май 2022 г. беше проведен третия, последен семинар по проекта “Дари плазма – Дари живот на трима”, одобрен от Програма Европа 2021 на Столична община. Това се случи с активното участие на ръководството на Националната спортна академия, а доц. Георги Драганов помогна с изпращането на петима доброволци – Виктор, Анатолий, Никол, Цветан и Шеввал, както и с логистична подкрепа.

С много студенти и преподаватели беше коментирано даряването на плазма и лечението с плазма. В семинара се включи заместник-кметът на Район Студентски – Атанас Горов, както и Ани Тодорова, зав. ОСДКС в общината, а също и представител на другия ни партньор Първа Частна Математическа Гимназия – Кристиян Кръстев.

Изключително важно беше участието на Димана Георгиева, която е капитан на женския национален отбор по баскетбол. Тя, заедно с Боян Георгиев, който е дарил три пъти плазма, обясниха от първо лице процедурата плазмафереза. Бяха представени филми за донорите, за лекарите, които лекуват с плазма. Сдружението изказва още веднъж благодарност на Деница Медарска, Ирена Огнянова, Даниела Иванова, Здравка Лозанова, Георги Риджалски и др.

Прочети също