BulgarianEnglishRussian
BulgarianEnglishRussian

Студентът, подкрепян от Сдружението, стана председател на клуб по невронаука

Пламен Пенчев, студент четвърти курс по медицина в Пловдив, представи основания от него и д-р Петър-Преслав Петров студентски клуб по невронаука “Неврологика” на 14-та национална конференция по редки болести и лекарства сираци. Форумът се проведе в хотел “Империал, Пловдив” на 29-30 септември и в него взеха участие лектори, активисти и пациенти от цялата страна. Освен Пламен, още двама членове на клуба изнесоха доклади. 

Припомняме, че преди 3 години с препоръките на Сдружение “Лечение на КОВИД-19 с реконвалесцентна плазма” Пламен, който е от Шумен и от социално-слабо семейство, получи годишна стипендия от фондацията на семейство Радеви за следването си в Пловдив. 

Още от първи курс той участва в международни конференции, посветени на неврохирургията, като мечтата му е да специализира неврохирургия. Преди година Пламен стана председател на студентския клуб, чиято цел е е да насочи вниманието на студентите към научна работа още в университета. Студентите са обучавани да пишат научни статии и да изнасят доклади на международни конференции в страната и чужбина.

До края на годината Пламен Пенчев ще участва в още три международни конференции – в Плевен на 16-20.10,  в  София на 20-22.10, в Лондон – 2-6.11.2023, където ще се проведе Световната конференция по спешна медицина и травматология. Там Пламен ще изнесе доклад на тема – Етиология и честота на черепномозъчните и гръбначномозъчните травми при деца за период от 1 година в УМБАЛ Бургас. Повече за клуба на сайта www.clubneurologica.com

 

Прочети също