BulgarianEnglishRussian
BulgarianEnglishRussian

Среща с ръководството на болница “Надежда”

На 18 октомври  по проекта “Здрави след КОВИД-19” беше проведе среща с д-р Анелия Рачева, административен директор на МБАЛ “Надежда”. Тази болница е една от двете лечебни заведения на територията на район “Красна поляна”, който е партньор на сдружението по проекта. 

Д-р Михайлова, председател на сдружението, запозна д-р Рачева с целите на проекта и информационната кампания, създаването на доброволна Мрежа за професионална помощ:  1) От доброволци (лекари, психолози, физиотерапевти, педагози и др.) на лекарите, които лекуват т.нар. постковид синдром. 2) Психологическа и информационна подкрепа на преболедували КОВИД-19, с цел водене на здравословен начин на живот след болестта; 3) Включване на професионални групи, желаещи доброволно да участват в Мрежата. 4)Включване на организации, предоставящи системи за телемедицина, системи за пречистване на въздуха и отопление с нулеви вредни емисии, улесняващи справянето с постковид синдрома.

Предвид големия персонал на болницата – около 500 души – и постоянния риск от контакт с болни от КОВИД-19 д-р Михайлова предложи в рамките на проекта да се организира среща, на която да се обсъдят симптомите на постковид синдрома и неговата профилактика.  

Прочети също