BulgarianEnglishRussian
BulgarianEnglishRussian

Социологическата агенция предложи проект за въпросник

На 23 февруари 2022 г. се организира зум среща между представители на Сдружението и специалисти от социологическа агенция „Глобал Метрикс“. В нея участваха Александра Петрова, Димо Гецов и д-р Павлина Михайлова, председател на Сдружението. Срещата е за обсъждане на въпросник за проучване на нагласите за даряване на реконвалесцентна плазма в район “Студентски” и е част от дейностите по проект “Дари плазма-Дари живот на трима”, финансиран от Програма Европа на Столична община.

Представителите на агенцията споделиха основна информация за това как се провежда една анкета, какви въпроси трябва да бъдат заложени в нея, за да се извлече максимум информация, която да се ползва в изследователския доклад и пр.

На срещата бяха дискутирани въпросите, включени в анкетата по предложение на агенцията, които бяха коментирани от д-р Михайлова. След час и половина обсъждане се стигна до решение кои въпроси да останат, кои да бъдат преформатирани или премахнати от анкетата. Д-р Михайлова пое ангажимент да даде информация, касаеща специфични данни за боледуването от КОВИД-19.

Предстои следваща среща, на която да се представи финална версия на въпросника и да се обсъди сценарий на кратък документален филм за даряването на реконвалесцентна плазма.

Мненията и заключенията, изразени в материала, не представляват официално становище на Столична община.

Прочети също