BulgarianEnglishRussian
BulgarianEnglishRussian

Семинар за лекари в Студентска поликлиника

Успешно приключи и вторият семинар за лекари по проекта “Дари плазма – дари живот на трима” на Програма Европа 2021 – Столична община. От 10 до 16 ч. на 18 май в Студентска поликлиника говорихме с общопрактикуващи лекари, специалисти и педиатри от медицинска практика “Сана” и Медицинска практика “Студентска” за плазмата, лечението с плазма, лечението на КОВИД-19 и други проблеми, които засягат лично лекарите, а именно – тяхното здраве, тяхното натоварване – психическо и физическо. С нас бяха и три доброволки от Националната спортна академия, първи курс в специалност спортен мениджмънт – Никол Андрейковска, Диляна Иванова и Шеввал Мехмед.

В семинара се вкючи д-р Стойчева, управител на ГП “Студентска”, д-р Етрополска, управител на МП “Сана”, д-р Заяков – управител на пето ДКЦ и други специалисти и общопрактикуващи лекари. Беше проведена и зум среща с д-р Сикстен Кьорпер от Университета в Улм, Германия. Това се случи след неговата презентация, посветена на клиничните изследвания с реконвалесцентна плазма и организиране на донорска кампания в Германия.

Сдружението изказва специална благодарност на Валентина Недева, управител на MVJ Studio, която безвъзмездно предостави зала за провеждане на семинара.

Прочети също