BulgarianEnglishRussian
BulgarianEnglishRussian

Семейна фондация подкрепи първокурсник по медицина, избран от Сдружението

Най-сетне дойде моментът да споделим с голямо задоволство новината, която чакаме от началото на февруари 2021 г.:

Благодарение на усилията на нашето Сдружение една млада семейна фондация от София реши да подкрепи един млад човек, който учи медицина в Пловдив. Това е Пламен Николаев Пенчев, https://www.facebook.com/plamen.penchev133, студент в първи курс, който е един от админите на нашата ФБ група и на ФБ страницата ни.

Пламен е израсъл в Шумен, имал е много трудно детство и юношество, но въпреки всички препятствия, които е трябвало да преживее, за да оцелее, не е изоставил детската си мечта. А тя е била да стане хирург. След като завършва гимназия, заминава сам за Пловдив, без каквато и да е подкрепа, за да се подготви за кандидат-студентските приемни изпити в Медицинския университет. Работи по 12 часа, успява да плаща частните уроци, квартира и пр. и след година денонощни усилия е приет да учи медицина.

Нашето сдружение повярва в този амбициозен, работлив и упорит човек, в него повярва и едно семейство, което реши да го подкрепи, така че Пламен да се отдаде на наука и практика, а не да работи по автомивки и барове. Надяваме се и вие да го подкрепите и да повярвате в него. И Шумен, и Пловдив и цяла България, и целият свят имат нужда от много добри и много отдадени на медицината лекари. Пламене, вярваме в тебе! Вярваме, че сред съмишлениците и приятелите на Сдружението също можеш да намериш приятели, на които да можеш да разчиташ в трудни и хубави моменти!

Прочети също