BulgarianEnglishRussian
BulgarianEnglishRussian

Сабина Петракиева

След като цялата компания изкарахме COVID-19, дойде време да ударим по едно рамо на медицината и да споделим безценните си антитела.

С Валентин пишем тази публикация, за да ви споделим преживяването:).

Първото изискване е да имате положителен PCR. Следващото е да са минали най-малко 40 дни от него. Всички останали изисквания за кръводаряване също важат – да си здрав, да не си пил лекарства в близките дни, да не си имал контакт със заразно болни и т.н. (може да ги видите на сайта на НЦТХ)Процедурата по даряване на кръвна плазма отнема около два часа. Необходимо е да си запазите час предварително. Когато пристигнете първо ви взимат кръв за изследвания. След това ви пращат да си почивате около час, докато излязат резултатите. Хубаво е и да хапнете нещо, да пиете едно кафе. Ако показателите са ви в норма (препоръчват предишния ден да консумирате повече белтъци, общият белтък е важен показател) и нямате хептит, сифилис или ХИВ, ще ви настанят на луксозно кресло до магическата машина, която ще раздели кръвните клетки от течния компонент на кръвта. Не боли, дори бъзла като мен нищо не каза. Вальо пък щото е супер силен, искаше да дава двойна доза.

Та, накрая, не само че сте с няколко сока, шоколад и пастет напред, чувството, че може да си помогнал на някого без никакво усилие е безценно. А за този някого… може да е целият живот.

Ако имате антитела, след една седмица може пак.

И пак.

Докато имате.

В крайна сметка, с Вальо целим да ви помолим да дарявате.

Яко е.

Прочети също