BulgarianEnglishRussian
BulgarianEnglishRussian

Пламен продължава успешно трети курс медицина

Пламен Пенчев, предложен от Сдружението през 2021 г. за стипендиант на млада семейна фондация, продължава успешно обучението си в Медицинския факултет на Пловдивския университет. Той вече е в трети курс, след като завърши втори с много добър успех 5.00.
Както писахме преди година и половина, Пламен Пенчев, който е израсъл при много трудни условия, беше препоръчан на Сдружението като умен и амбициозен млад човек, започнал да учи медицина в Пловдив, далеч от родния си град Шумен и без никаква подкрепа от родителите си. Ние се запознахме с Пламен, повярвахме му и досега той ни доставя само радостни изненади.
От първи курс Пламен започна да участва много активно в международни конгреси и конференции:
– спечели 2-ро място в международен форум за студенти и млади лекари, който се проведе на 26-30 септември 2022 г. в Плевен с презентация на неврохирургичен клиничен случай. 
– спечели 4-то място измежду 300 участника от цяла Европа на международен конгрес в Охрид с презентация „C1 Jefferson fracture associated with an Occipital Condyle fracture“ („Фрактура тип Джеферсън, асоциирана с фрактура на окципиталния кондил“) и беше награден с правото да бъде рецензент на неврохирургични статии на университетското списание. 
– Току-що се върна от националния конгрес по неврохирургия във Варна на 31-септември-2 октомври 2022.
– през 2021 г. беше на конгреси на остров Крит и в Букурещ.
Пламен е автор на 6 неврохирургични статии, публикувани в реферирани журнали в чужбина, рецензент на 3 статии в областта на неврохирургията. Доброволец в ковид отделение в УМБАЛ Св. Георги за периода ноември- декември 2021.
След 2 седмици има рожден ден и ще стане на 22! Пожелаваме му успехи по пътя към достигане на мечтата си, която е да специалириза неврохирургия! 

Прочети също