BulgarianEnglishRussian
BulgarianEnglishRussian

Камелия Кирилова

Вчера направих дарение на плазма и продължавам да се чувствам точно така, както и изглеждам тук. Реших да сложа тази снимка за текста, който ще напиша, защото искам да покажа колко хубав е живота, колко всички трябва да сме щастливи и как добре ни стои вятъра в косите ❤️ Колко важно е да можем да помагаме, за да може други хора да получат това изпълване на душата.
Много ще ми е трудно да бъда кратка предвид емоциите в мен, но наистина ще опитам.
Направих дарение във ВМА на апарата на Пирогов. Хора, това е прекрасно решение ако нямате PCR тест, но ако имате такъв, може би е добре да обмислите и другите варианти.
Искам да кажа, колко съм благодарна д-р Савчева за всичко, което прави. Искам да и пожелая също много сили и нека тази и емоция не я напуска, въпреки че много мислих и за това, колко всъщност много измеря това. Д-р Савчева вчера стоя няколко часа след работното си време, за да успее да обработи и мен. Ммм, грешка… д-р Савчева не ме обработва, д-р Савчева стоя през цялото време до мен, права, обяснявайки ми във всеки един момент какво се случва и питайки ме на всеки 2 минути как се чувствам. Д-р Савчева работи с още две прекрасни дами, които според мен са стажанти (съжалявам, ако бъркам), но тя освен на мен, обясняваше с приказно мекия си глас и на тях какво точно, кога и как трябва да го направят ❤️
Да кажа малко за самия процес все пак (казах ви, че ще ми е трудно да бъда кратка, но опитвам, вярвайте ми 😁). Свързах се с д-р Савчева по телефон. Тя ми зададе няколко въпроса с цел придобиване на обща информация и спестяване на време и от двете страни ако има проблем с донорството. Веднага след разговора ни отидох в “Пирогов” за изследвания. Там приключих за точно 10 минути и си тръгнах, като ми съобщиха, че аз не трябва да се интересувам от нищо повече. Когато резултатите са готови, те ще се свържат с докторката и тя съответно с мен. Това беше точно така. Д-р Савчева ми се обади след няколко дни, за да каже, че бих била чудесен донор и мога да направя дарението еди кога си. Записахме часа и вчера аз бях при нея. Та-даааам! Това е.
Имаше малко недоразумение, предизвикано от нас даряващите може би, затова и забавихме моята процедура с няколко часа. Затова искам и да помоля всеки, решил да дарява, моля все пак, нека не се взимаме прекалено насериозно! Не сме хора повече от другите хора! И нека влизаме в положението на лекарите! Искрени благодарности отново на д-р Савчева (за пръв път ли споменавам името и в този пост?) и както казах днес и на човека, грижещ се за тази страничка – Нека силата бъде с теб!

Последно. Обещавам! Защо започнах с това, че ако имате PCR, е добре да обмислите друго място за дарение? За съжаление вчера разбрах, че плазмата от този апарат се разпределя в цялата страна, но не може да се случи поименно. Съжалявам, че не успях да направя това, за което имахме уговорка с момиче в тази група! Опитах да помогна по друг начин и искрено се надявам да успеем и майка й се възстанови ❤️

Със сигурност пропускам важни неща, но ще опитам да отговоря, ако някой се интересува от нещо.
Весели празници и много здраве на всички ви! Желая много щастие и този вятър в косите, с който започнах ❤️

Прочети също