BulgarianEnglishRussian
BulgarianEnglishRussian

“Как излекувах майка си от КОВИД-19 по протокола на проф. Ботев”

В това видео Кръстю Крайнов, на 40 години, разказва как се е запознал с протокола за лечение на КОВИД-19 на проф.Ботев и след като родителите му се заразяват със SARS-CoV-2, се свързва със Сдружението и по непрекъснатото наблюдение на лекарите в Сдружението успешно прилага протокола, като включва и кислороден концентратор. Майка му, на 75 години, преминава цялото лечение у дома и днес вече е на 3-месечна профилактика на постковидния синдром с добри контролни кръвни изследвания.

Eто целият разказ:

“Здравейте, казвам се Кръстьо Крайнов. Бях прочел протокола на проф. Ботев, на базата на който се бях подготвил много сериозно предварително за среща с Ковид. Най-вече се притеснявах за моите родители, които са на по 75 години. Бях им провел профилактика съгласно протокола в продължение на месец и половина-два.

След като се разболяха и двамата, аз се свързах със сдружението. Казаха ми лекарствата, с които да започнат лечението и съответно лечението им бе проведено. Сега и двамата са добре (дай Боже). Надявам се да нямат усложнения от така наречения пост ковид синдром.
Баща ми го прекара сравнително леко, но майка ми на 9-ия ден се влоши – вдигна висока температура. Вероятно влезе в така наречената цитокинова фаза. Започнахме инжекции с клексан. Сатурацията спадна и включихме кислород и с пулсоксиметър следяхме постоянно сатурацията.
Благодарение на хората от сдружението, стъпка по стъпка, овладяхме ситуацията и сега вече е много по-добре и се надявам така и да остане. Старите хора явно вируса ги удря доста по-сериозно.
Аз се бях подготвил много сериозно за сблъсъка с корона вируса и не знам какво щеше да стане, ако не бяха започнали лечение на момента .
Проведохме много сериозно амбулаторно лечение и на двамата, и до болница не се стигна (това ми бяха тревогите да не се стига до там). Но просто борбата беше много жестока…”

Прочети също