BulgarianEnglishRussian
BulgarianEnglishRussian

Започва фондонабирателната кампания за 2023 година!

 
 Тази година подаръкът е още по-голям и по-прекрасен…
 
Уважаеми приятели! 
Дойде време да се отчетем пред вас за подкрепата и доверието, които ни оказахте преди една година.
На 23 ноември 2021 г. обявихме втора фондонабирателна кампания, в която се включиха десетки от вас. Някои проявиха самоинициатива – като Александра Чочкова, Виолета Антонова, Мария Иванова, Цвети Пенева – да събират дарения за сдружението във фирмите, в които работят. За периода 23 ноември 2021 г. – 23 февруари 2022 г. в банковата сметка на сдружението постъпиха 12 795 лв.; 1 854 лв. бяха събрани в урни и от доброволци; 155 евро – в пей пал и 78 лв. – в платформата Benevity.com.
Какво свършихме с ваша помощ през тази една година и какви дейности планираме за 2023 г.?
1. Направихме протокол за диагностика, профилактика и лечение на постковид синдром, който популяризираме в медии и социални мрежи. През 2023 г. чрез прилагане на световните стандарти за лечение на КОВИД-19 ще работим върху методология за създаване на Ценър за компетентност за лечение на постковид синдром.
2. Като продължение на проекта „Здрави след КОВИД-19“ работим върху Мрежа за подкрепа „Здрави „Здрави след КОВИД-19“ и по платформа за доброволчество, които са част от Центъра за компетентност.
3. Запознахме организации и фирми с нашия Протокол за постковид синдром с цел те да предприемат мерки за индивидуална профилактика и диагностика на своите служители. Целта ни през 2023 г. е да стигнем до повече фирми, които желаят да прилагат скрининг и профилактика на постковид синдрома за своите служители.
4. Актуализирахме цялостния протокол за лечение на КОВИД-19 на проф. Ботев и го представихме на нашия сайт и в социалните мрежи.
5. Направихме протокол за лечение на варианта омикрон и го публикувахме на нашия сайт и в социалните мрежи. Подпомагаме домашното лечение на КОВИД-19 с консултации и предоставяне на кислороден концентратор и пулсоксиметри – в София, Плевенско и др. , които са дарени на сдружението.
6. Поддържаме телефонна линия за въпроси по протокола на проф. Ботев. До момента на 550 души е оказана помощ за лечение (толкова са подадените формуляри), на практика те са около 1500, като се добавят членовете на семействата. Консултациите на проф. Чавдар Ботев по телефона са също хиляди.
7. Направихме нов сайт, който има и мобилна версия. През 2023 г. предстои да довършим работата по него, което включва още информация, снимки и документи, събрани през последните 2 години.
8. Организираме създаването и финансирането на Мрежа за подкрепа „Надеждата и поетът“, която през 2023 г. да започне да помага на поети и художници, пострадали от КОВИД-19 и постковид синдром.
9. След внасяне на инициираната от нас Подписка срещу масовото прилагане на антибиотици при КОВИД-19 в Здравната комисия на Парламента и в Министерския съвет, на министъра на здравеопазването беше наредено да даде становище по темата и беше решено антибиотици да се изписват само с е-рецепта, но впоследствие това беше отменено. Тъй като сме убедени във вредата от приема на антибиотик без нужда по време на КОВИД-19 и през 2023 г. ще продължим борбата срещу тази порочна практика с участие в различни инициативи.
10.През 2023 г. ще работим върху искане за финансиране на клинична пътека за процедурата плазмафереза за повече заболявания, включително и на такива, появили се в резултат на ваксинации. В момента тази спасителна процедура се финансира от НЗОК само за синдрома на Мошкович.
11.Успешно завършихме два проекта на Столична община, като всеки един беше с продължителност 5 месеца: „Дари плазма – Дари живот на трима“ и „Здрави след КОВИД-19“, за които се изискваше собствен принос на сдружението от 2 730 лв. По време на проектите намерихме нови партньори в лицето на: Националната спортна академия, Техническия университет – София, район „Студентски“ и район „Красна поляна“, ПЧМГ, ЧОУ „Питагор“ и др.
12.Имаме повече от 20 медийни изяви по национални и местни медии – по темата за антибиотиците, постковид – лечение и профилактика, здравословен начин на живот; възстановяване след КОВИД-19 и др.
13.Направихме 10 кратки филма за даряването и лечението с реконвалесцентна плазма, както и за лечението на КОВИД-19. Филмът „Хиперимунната плазма – оръжие №1 срещу непознати инфекции“ вече се разпространява по кабелните телевизии у нас. Сега го превеждаме на английски език и се надяваме през 2023 г. той да бъде разпространен в ЕС.
14.Проведохме два уебинара – „Въпроси по протокола за лечението на К-19“ и „Новости в лечението на К-19“. Планираме през 2023 г. да организираме уебинар наживо за лечението на постковид синдром и здравословния начин на живот.
15.Неправителствената организация „Лайънс Клъб Витоша“ ни дари 12 апарата за телемедицинско наблюдение на стойност 50 000 лв. През 2023 г. те ще бъдат използвани в партньорство с МЦ Чек Пойнт Кардио – Казанлък зателемедицинско наблюдение на хора с постковид синдром по Програма, която да се реализира съвместно с Центровете за компетентност.
За да благодарим на тези, които се включат в тази кампания, направихме Поетичен календар 2023 г.
След опита, натрупан с миналия календар, тазгодишният календар е в гигантския размер А3, автор на картините е големият български художник Nikolay Yanakiev, а стиховете на английски отново са на американския поет Майкъл Бурго.
Това е банковата сметка на сдружението IBAN BG04PRCB923010515392 01, на сайта ни има платформи за онлайн банкиране. 

Прочети също