BulgarianEnglishRussian
BulgarianEnglishRussian

Делчо Николов

Делчо Николов е нашият нов член на Клуба на Дарителите на плазма. Той е млад мъж от Кърджали, който сподели,че майка му и брат му са били спасени благодарение на метода за лечение с реконвалесцентна плазма в Пневмофизиатричното отделение на местната МБАЛ”Д-р Атанас Дафовски”, гр.Кърджали от д-р Диана Вълчева, един невероятен специалист и Човек с главно “Ч” , която Делчо ще помни цял живот и ще й бъде благодарен, че има шанс отново да прегърне близките си. Благодарение на адекватното и навременно лечение с реконвалесцентна плазма, приложено от д-р Диана Вълчева, майката и братът на Делчо са вече у дома и се възстановяват. Самата д-р Вълчева , дори и когато самата тя е била болна и то доста тежко, не е спирала за миг да лекува, да дава кураж на своите пациенти. Ето това подтиква Делчо да пропътува разстоянието до Пловдив и да дари плазма, за да спаси някой друг. Би пропътувал и стотици километри и е готов да дарява на всеки 3 седмици. Близките му също ще дарят веднага щом се възстановят.Той самият също е бил лекуван адекватно в инфекциозното отделение на същата болница, за което е благодарен на д-р Бурдева. “Лекарки със Сърце и Душа!”- сподели той.
Делчо е възхитен и от отношението към него в РЦТХ – гр.Пловдив – там е посрещнат от страшно мила и учтива лекарка, чието име не е разбрал.
След тази история с щастлив край, освен да си пожелаем да има повече Хора като Делчо и Медици като тези Лекарки!!! А има ли ги тях – Надежда има!!! 

Прочети също