BulgarianEnglishRussian
BulgarianEnglishRussian

Млада жена призова за даряване на плазма

„Здравейте, бих желала да призова всеки, който мине през вируса, да дари и да спаси човешки живот! …“

Така започва публикация в социалните мрежи на една смела дама, която въпреки трудностите, през които преминава, успява да помогне на други хора да преборят вируса. Как? – Като дарява реконвалесцентна плазма и с едно даряване помага на трима болни.

От самото начало на настоящата пандемия в много страни, включително и в България, хиперимунна (реконвалесцентна плазма) се прилага успешно при COVID-19. Въвеждането на този метод за лечение на новата болест стана възможно и благодарение на усилията на едно сдружение в обществена полза – „Лечение на КОВИД-19 с реконвалесцентна плазма“, което беше регистрирано преди 10 месеца.

Със самото си създаване то си постави три основни цели: да информира хората, прекарали болестта, че могат да помогнат на други хора, които в момента са в беда; да информира пациенти и техните близки, че съществува такъв метод на лечение, стар 130 години; да информира лекарите, че те могат да помогнат на своите пациенти да се справят по-бързо със заболяването като ползват реконвалесцентна плазма.

Целият текст

Прочети също