BulgarianEnglishRussian
BulgarianEnglishRussian

Дарителска акция на Ротари клуб Плевен Центрум

Коментар за хода на дарителската кампания на Ротари клуб Плевен Центрум, направен от името на президента на организацията Николай Савов.

“Скъпи приятели и съмишленици,

Щастливи сме да Ви съобщим, че нашата дарителска акция “Да спасим човешки животи в битката  с COVID 19” за закупуване на апаратура и необходимо оборудване за извличане на кръвна плазма за РЦТХ-Плевен /Кръвна банка/ следва своя успешен ход и е време да отчетем нейния първи етап. За 10-те дни след старта на кампанията бяха събрани средства и закупено следното оборудване:

1. Апарат за извличане на кръвна плазма на немската фирма Freeze, рециклиран, с 1 година гаранция, на стойност 15 000 лв.

2. Донорски стол, който бе осигурен на цена 1 170 лв.

3. Консумативи за началния етап от работата – 54 сета /за 54 донори/ на обща стойност  8640 лв.

4. Специализирана камера за съхраняване на кръвната плазма Liebherr, която охлажда до минус 30 градуса –4260 лв. 

Очаква се апаратурата да бъде доставена до 1 декември. Тя е избрана от екипа на РЦТХ, като нашето условие бе тя да е налична и да бъде получена по възможно най-бърз начин, защото е важно да спасим човешки животи сега, в разгара на пандемията. Осигурената до момента апаратура е достатъчна, за да бъде сертифициран центърът в Плевен за извличане на кръвна плазма от Изпълнителна агенция по лекарствата.

Към цялата статия

Прочети също