BulgarianEnglishRussian
BulgarianEnglishRussian

Благодарствено писмо от Шумен

То е до Сдружението и е написано от Надежда Минчева, директор на ЦДГ “Светулка” в Шумен

“Толкова много искам да го споделя от известно време, ала от някакво типично българско суеверие в стил “Да не дръпна дявола за опашката!” изчаквах да изпишат нашия близък от болница. Е, все още не са го изписали, но и това, убедена съм, ще се случи скоро!БЕЗКРАЙНО БЛАГОДАРЯ на Pavlina Michailova и д-р Чавдар Ботев за това, че ги има и че са се посветили на каузата да спасяват човешки животи!На 22.02.2021 година пуснах тук публикация с молба за помощ при търсенето на дарители на плазма.

Търсех за двама пациенти – съпрузи на по 61 години, като мъжът освен всичко друго е и с множество придружаващи заболявания. Бях толкова уплашена, толкова неориентирана, толкова ужасена от факта, че в моя град не извличат плазма, че изпаднах в паника. С голяма изненада, малко по-късно с мен се свърза д-р Михайлова. С невероятна благост и спокойствие тя ме въведе в дебрите на плазмения “преливане-търсене-намиране-даряване-възстановяване” процес – ТОЧНО В ТАЗИ ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ! Обясни ми как, къде, от кого, чрез кого да решим въпроса с преливането на плазма и на двамата пациенти и те още на следващия ден бяха преляти за първи път. Наложи се и второ преливане.

Да, благодарение на Кръвен център Варна, които действаха светкавично и изпратиха плазмата в Шумен, и на човеколюбието на много хора ние успяхме да намерим дарители и плазмата беше възстановена (дори в повече).Ала нашият близък продължи да се влошава и беше приведен в ОАРИЛ. Д-р Михайлова ни помогна да се свържем с д-р Ботев и тойнапълно безплатно за нас консултира и то два пъти лекарите в ОАРИЛ на МБАЛ-Шумен за лечението на нашия приятел по молба на близките. Слава на Бога не се стигна до интубиране и след лечение 9 дни в ОАРИЛ приятелят ни отново е приведен вече в ИО-КОВИД за доизлекуване в подобрено състояние. Разбира се, че без професионализма на лекарите и целите медицински екипи от МБАЛ-Шумен едва ли щях да пиша днес тази публикация с такъв апломб! Ала наистина си мисля, че цялото ни общество дължи огромна благодарност на тези хора – българските лекари и специалисти по здравни грижи, които вече една година водят война в името на живота! На нашия живот!Бъдете благословени!И, понеже в утрешния ден по стара българска традиция се иска прошка, моля ви, простете на всички, които подцениха заразата, които обругаха труда ви, които подцениха експертизата ви, които не видяха саможертвата ви! Простете! И Бог да ви пази и благослови!БЛАГОДАРЯ!”

Прочети също