BulgarianEnglishRussian
BulgarianEnglishRussian

Благодарствено писмо от Сливен

Писмото е от Велизар Димитров от Сливен и бе публикувано във ФБ групата на сдружението:

“Здравейте, Приятели,

Бих желал да изкажа пред Вас изключителната си БЛАГОДАРНОСТ на “Сдружението за лечение на КОВИД – 19 с реконвалесцентна плазма” и лично на неговия председател д-р Павлина Михайлова.

Преди две седмици майка ми, възрастна жена на осемдесет години, лежеше в Covid отделение на болница в гр. Сливен с диагноза “Масивна двустранна пневмония”. Положението й бе тежко. По спешност й бе прелята реконвалесцентна плазма. Само ден след това бяха отчетени известни положителни резултати. Сатурацията се повиши, леко намаляха кръвните показатели за възпалителния процес. Появи се лъч надежда. Лекарите искаха светкавично да й прелеят втора банка с плазма, за да я изстрелят нагоре.

Тук започна ходенето по мъките! Оказа се, че прелятата банка е била последната в града от съответната група. Трябваше да намеря дарител от тази група (АБ+), изкарал Ковид – 19 преди 40 дена и имащ положителен ПСР… и то веднага – трудна задача! Тогава отправих зова си за помощ към Сдружението за лечение на Ковид-19 с реконвалесцентна плазма. Зов, на който самоотвержено се озова лично председателят на сдружението д-р Михайлова. Тя се свърза с нужните институции в града, като им указа изключително ценна логистична подкрепа и успя да координира и насочи дейността им към намиране на нужната плазма от друг град. БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р МИХАЙЛОВА! БЛАГОДАРЯ И НА СДРУЖЕНИЕТО!

Плазма бе прелята навреме. Състоянието продължи да се подобрява. Седмица по – късно майка ми бе изписана в подобрено състояние със заключение в епикризата: “Пневмония в стадий на резорбция”.

Приятели, надежда винаги има! Ние продължаваме нашата борба… Бъдете здрави!

Прочети също