BulgarianEnglishRussian
BulgarianEnglishRussian
Поетичен Календар за 2022 г.

Фондонабирателна кампания – 2021 г.

Управителният съвет на сдружението се обръща към всички колеги, приятели и съмишленици с апел да участват в кампанията за подкрепа на сдружението: 

“25 дни преди Коледа дойде време и за нашата фондонабирателна кампания. Както знаете, сдружението ни е в обществена полза, не извършва стопанска дейност и съществува единствено благодарение на дарения на физически лица и фирми. До ден днешен успяваме да работим в полза на цялото общество, защото мнозина от вас ни подкрепят от времето, когато бяхме само на няколко месеца.

С всички вас постигнахме:

1. Популяризиране на метода на лечение на К-19 с реконвалесцентна плазма в България – информиране на потенциални дарители, обучение на медици, информиране на близки на пациенти за този метод с оказване на логистична помощ;

2. Успешни застъпнически акции пред българските институции, свързани с улесняване на даряването на плазма, включително разширяване на критериите за даряване, които да са съответни на европейските;

3. Лични консултации по профилактиката и лечението на ковид и постковид синдром;

4. Застъпнически дейности и популяризиране на прилагането на протоколи, апаратура и методи на лечение с цел намаляване общата смъртност от К-19.

5. Набиране на средства за апаратура, която е предоставена на болници и др. Настоящата ни фондонабирателна кампания отново е насочена към решаване на конкретни проблеми, идентифицирани вследствие на взаимодействието ни с над 60 болници и хиляди пациенти в цялата страна.

Ето нашите цели:

1. Да отличим и подпомогнем конкретни болници и лекари, които успешно прилагат лечението с реконвалесцентна плазма и да популяризираме техния опит;

2. Да проведем поредна информационна кампания за набиране на дарители на реконвалесцентна плазма с основен фокус в София, Пловдив, Стара Загора, Плевен и Варна, където има Кръвни центрове с отделения за плазмафереза.

3. Да обучим чрез създаване на Центрове за компетентност колкото се може повече (конкретни) общопрактикуващи лекари и специалисти от доболничната помощ как да прилагат протокола за лечение на проф. д-р Чавдар Ботев с цел намаляване натискът върху болниците.

За да се отблагодарим на дарителите, съставихме Поетичен Календар за 2022 г. и намерихме издател в САЩ. Ние, както и издателят, смятаме, че изкуството трябва да е винаги с нас, дори в най-трудните дни – когато лекарите са на прага на отчаянието или когато са на върха на щастието, че са излекували пациентите си; когато сме дарили плазма и научим, че има спасен с нея; когато наш близък се разболее.

Календарът е двуезичен, картините са на известния художник Калин Николов, нарисувани специално за 12-те стихотворения. Преводът на английски е на издателя Аделина Христова и американския поет Майкъл Бурго. Хората, които направят дарение в банковата ни сметка или на сайта на сдружението чрез пейпал, могат да попълнят формуляр с име, телефон и адрес за доставка по куриер.

Един човек се ангажира физически да събира дарения в Пловдив, като подарява календара. Това е Александра Чочкова, която вече лично направи голямо дарение. Благодаря и на Невена Букурещлиева, която се ангажира с номинирането на нашата кауза за корпоративно даряване.

 

Прочети също